RUTI-kuivikkeista tunnetulle Epira Oy:lle uusi toimitusjohtaja - kasvua muovin korvaamisesta

26.05.2020

Epira Oy:n hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi agrologi AMK, Petri Mustamäen, 52. Hän siirtyy tehtävään Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n projektipäällikön tehtävästä ja aloittaa Epiran toimitusjohtajana heinäkuun alussa. Nykyinen toimitusjohtaja ja yhtiön pääomistaja Pirjo Ruuska jää syksyllä eläkkeelle.

Petri Mustamäellä on vankka kokemus tulosvastuullisista tehtävistä ja yrityselämän kehittämisestä yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Hän tuntee Epiralle tärkeät sidosryhmät ja asiakkaiden tarpeet. Hänen kokemuksensa biotalouden ja innovaatioiden kehittämisestä antaa uutta potkua Epiran kasvulle ja aloitetuille kehityshankkeille.

Epiran tuoreimpia hankkeita ovat purun ja puujauhon toimittaminen komposiittituotantoon ja karkeampien rakeiden käyttö taimien suojaukseen. Muovien korvaaminen puuperäisillä luonnonaineksilla on tulevaisuuden kasvusuunta. Siinä auttavat yhteistyö Saarijärven Biotalouskampuksen ja Piloting Alternatives for Plastics -hankkeen kanssa.

Petri Mustamäki asuu Saarijärven Koskenkylässä kotitilallaan. Hän tuntee sekä viljelijöiden arjen että maataloustuotekaupan. Hän on aiemmin toiminut mm. SSYP Kehityksen yrityspalvelupäällikkönä ja toimitusjohtajana sekä ProAgrian yritysneuvojana.

– Olen innoissani uudesta tehtävästä maineikkaassa vakavaraisessa perheyrityksessä, Petri Mustamäki sanoo. – Näen erittäin hyvänä, että Epiralla on otettu biokomposiittituotannon edistäminen yhdeksi painopistealueeksi. Hiilineutraalisuus on globaali tavoite ja antaa hyvän kasvupohjan Epiralle, hän arvioi.

Petri_2.jpg

Täysikokoinen kuva

Epira on suomalainen yli 30-vuotias perheyritys

Epira Oy on toiminut vuodesta 1987 alkaen tuotanto- ja harraste-eläinten kuivikkeiden parissa. Esimerkiksi RUTI-Rex kopinpehmike ulkokoirille, RUTI-Mix turvekutteri ja RUTI-Raikas hevoskuivike ovat Epiran kehittämiä tuotteita. Tuotanto perustuu kiertotalouteen, sillä Epira jalostaa puutaloteollisuuden ja sahojen sivutuotteista uusia tuotteita.

Epira Oy on viime vuosina nykyaikaistanut tuotantoaan automatisoimalla tuotantolinjoja, investoimalla koneisiin ja tuotantotiloihin sekä panostamalla tuotekehitykseen. Epira käyttää vain kotimaisia raaka-aineita; Ruti-tuotteilla on Avainlippu.

– Eläinten hyvinvointi, ekologisuus ja kestävä kehitys ovat Epiralle tärkeitä arvoja, sanoo Anita Saarelainen. – Epira tunnetaan myös luotettavana ja joustavana RUTI-kuivikkeiden toimittajana.

– Olen hyvilläni siitä, että Epiran toimitusjohtajuus kiinnosti niin monia hakijoita ja että saamme Petri Mustamäestä erinomaisen työmme jatkajan, sanoo Pirjo Ruuska.

Yhtiön tehdas sijaitsee Puulaaksossa, Karstulan Humpilla, ja se työllistää 9 henkeä. Liikevaihto oli viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa. Vienti Pohjoismaihin on aloitettu.

Lisätietoja:

Anita Saarelainen, Epira Oy, hallituksen puheenjohtaja, 0400 599 090, Petri Mustamäki, 040 589 8218 ja Pirjo Ruuska, 040 715 7211

26.05.2020RUTI-kuivikkeista tunnetulle Epira Oy:lle uusi toimitusjohtaja - kasvua muovin korvaamisesta
26.06.2019Epira Ollikkala-maatalousmessuilla
01.11.2018Karhujen talvipesät pedattu RUTI-Rexillä
04.08.2018Epira tavattavissa Ponikuninkuusraveissa
31.07.2018Epira PowerPark Horse Show'ssa
06.04.2018Epira mukana Hevoset 2018 -messuilla
19.01.2018Juuso-karhun talvipesän pehmikkeenä RUTI-Rex
28.10.2016Epiralta kuivikkeita jo 30 vuotta
27.11.2015Tapahtumia vuonna 2015
02.10.2015Epira mukana muotoiluhankkeessa

Siirry arkistoon »